Érd, Hungary

Az Amerikai Szívtársaság (American Heart Association) szerint a gyaloglás a legegyszerűbb a fizikai aktivitások között. Gondolj bele! A mai kor embere sokszor ül vagy áll, itt a lehetőség elindulni.  Biztonságos – orvosi engedéllyel – ortopédiai, szívbetegek és 20%-nál nagyobb súlyfelesleggel küzdők számára először a sétát ajánljuk, a gyerekek futhatnak nyugodtan körbe-körbe. Ráadásul a kutatások kimutatták, hogy minden óra rendszeres testmozgással két óra életet nyerhetsz!

A Séta az/egy orvossal (Walk with a Doc) egy sétaprogram mindenki számára, aki szeretne lépéseket tenni az egészségesebb életmód érdekében. Szánj rá néhány percet egy aktuális egészségügyi téma megismerésére egy egészségügyi szakembertől, majd töltsd az óra hátralévő részét egy egészséges sétával és egy szórakoztató beszélgetéssel. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy kimozdulj, aktív legyél, és élvezd a séta minden előnyét.

Ezt a programot Columbusban, OH-ban indította el 2005 áprilisában Dr. David Sabgir, és mára az egész világon kiterjedt. Nincs szükség speciális felszerelésre, és nincsenek speciális szabályok sem. Gyalogos csoportjaink biztonságos, szórakoztató és INGYENES helyet jelentenek néhány lépés megtételére, egészséggel kapcsolatos ismeretekre és új barátok megismerésére.

Város és ország – City and state:
Érd, Magyarország – Hungary

Szervező – Powered by:
Magyar Egészségmegőrzési és Életmódorvostani Egyesület – MOTE – Hungarian Society of Preventive and Lifestyle Medicine (sister organisation of IBLM)

Következő séta -Upcoming walks:
május 25-én reggel 9 órakor

találkozó helyszíne:  Érd, Ófalu. Hotel Termál előtt

Vezető orvosok – lead physicians:
Dr. Koncz Klára – belgyógyász szakorvosjelölt és életmódorvos (internist and certified lifestyle medicine physician)
Dr. Koncz Levente – gyermekgyógyász és sportorvos (pediatrician and doctor of sport medicine)

Kapcsolat – Contact information:
dr.koncz.klara@gmail.com

Thank You: 
This walk was made possible by supporters of the annual  Walk Challenge!