Budapest, Hungary

DokiSéta, avagy Gyalogoljon egyet orvosával!

 Az Amerikai Szívtársaság (American Heart Association) szerint a GYALOGLÁS/SÉTA a legkönnyebben elsajátítható mozgásforma, melyhez leghűségesebbek az emberek. Alacsony az abbahagyás „rátája”, mivel egyszerű, egészséges és szórakoztató is egyben. Miért mondjuk ezt?

Könnyebb, mint a futás és orvosi engedéllyel biztonsággal javasolható a szívbetegek, az ortopédiai páciensek, ill. a 20%-nál nagyobb súlyfelesleggel bíró emberek számára. Tény, hogy kutatások igazolják: 1 óra rendszeres testmozgás = 2 óra életév nyereség!
A DokiSéta (Walk with a Doc) az egészséges életmód kialakítása érdekében szervezett önkéntes program.  Van-e annál jobb, mint a hétvégét azzal kezdeni, hogy gyaloglunk a szívünk és általános egészségi állapotunk védelme érdekében? Sétáljon nyugodtan a saját tempójában és kérdezzen, beszélgessen! Az Ön mellett (szintén) gyalogló orvos igyekszik válaszolni kérdéseire.

A programot 2005 áprilisában Dr.David Sabgir, az ohioi Colombus kardiológus orvosa indította el, mely mára már több, mint 500 közösségre terjed ki szerte a világon. Ez a nemzetközi nonprofit szervezet elkötelezett a betegségmegelőző, egészséges életmódra törekvő közösségek inspirálása iránt, mozgással és beszélgetésekkel segítenek az érdeklődőknek. A különlegessége az, hogy orvosok vezetik a gyalogló csoportokat.

Büszke vagyok arra, hogy 2019-ben MAGYARORSZÁGON ELSŐKÉNT Budapesten, a Római-parton indítottam el az amerikai mintára kialakított orvos-páciens sétáimat. A közösségi gyaloglás előnyös élettani hatásain túl, a beszélgetés és a természetben járás egyben a stresszlevezetés kiváló módszere is.

 A program ingyenesen elérhető, ám itthoni meghonosításához újfajta gondolkodásra, sportorvosi példamutatásra, kollegiális összefogásra van szükség.

City and State:
Budapest, Hungary, Europe

Powered By:
Mediterran Medicina

Upcoming Walks:
Walking the 1st Saturday of every month at 10:00 AM.

Lead Physician:
Dr. Ágnes Nagy MD, sportszakorvos, a természetes élet és  gyógymódok szakértője (doctor of sports medicine, clinical pharmacologist)

Contact Information:
doktoragnes@gmail.com
Facebook

Research:
Click here for Dr. Nagy’s poster!